X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Comisia Electorală Centrală marchează 22 de ani de activitate

21 noi. 2019,, 11:58   Politică
2265 0

Acest statut a fost obținut odată cu adoptarea Codului electoral, care a unificat procedurile electorale pentru organizarea tuturor tipurilor de scrutine.

CEC consideră că doar prin implicarea și colaborarea tuturor subiecților interesați – organe electorale, autorități publice centrale, partide politice, cetățeni, societatea civilă, mass-media, dar și alții, atît în perioada electorală, cît și în perioada dintre alegeri, putem obține rezultate și mai bune în organizarea și desfășurarea scrutinelor în Republica Moldova.

Pe parcursul activității sale, CEC a întîmpinat mai multe provocări, dar a avut și realizări frumoase, care au dus la formarea unei echipe de experți în domeniul electoral și perfecționarea proceselor electorale de la noi din țară, se arată într-o declarație a instituției.

În declarație se mai menționat că CEC va continua să depună eforturi consolidate pentru a fi o instituție deschisă, transparentă şi profesionistă, pregătită să-şi îndeplinească atribuţiile la cel mai înalt nivel, asigurînd un cadru electoral accesibil și corect în care toți cetăţenii să aibă încredere.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?