Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Comisia de la Veneția va monitoriza independența instituțiilor din Moldova

29 sep. 2021,, 08:30   Politică
2933 8

Deputații fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor s-au întîlnit cu conducerea Comisiei de la Veneția. Vicepreședintele Parlamentului, Vlad Batrîncea, care este și vicepreședinte al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, împreună cu deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Adela Răileanu, și ex-ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, au avut luni, 27 septembrie, la Strasbourg, o întîlnire cu președintele Comisiei de la Veneția, Gianni Buquicchio, precum și cu secretarul acestei instituții, Simona Granata-Mengini, transmite Noi.md cu referire la safenews.md.

Șeful Comisiei de la Veneția, Gianni Buquicchio, a salutat votul larg de săptămîna trecută în Parlamentul de la Chișinău pentru modificarea Constituției, astfel ca justiția moldovenească să capete o independență mai puternică.

Președintele Comisiei de la Veneția a subliniat că instituția pe care o conduce va acorda tot suportul necesar autorităților Republicii Moldova pentru a asigura independența instituțiilor statului. De asemenea, Comisia de la Veneția va veghea în continuare asupra respectării supremației legii în țara noastră și ca legile sau proiectele de legi să corespundă statului de drept și normelor europene.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?