X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Comisia de anchetă a stabilit cine este principalul beneficiar al furtului miliardului

20 sep. 2019,, 17:09   Politică
4959 8

Comisia de anchetă privind jaful din sistemul bancar a prezentat lista beneficiarilor finali a creditelor neperformante de la cele trei bănci devalizate, conform raportului Kroll 2.

Raportul a fost pus la dispoziția deputaților de către Banca Națională.

Potrivit analizei făcute de către membrii comisiei, principalul beneficiar al jafului este Vladimir Plahotniuc, inclusiv prin companiile care-i aparțin.

Al doilea beneficiar este Vladimir Filat, urmat de Ilan Shor și gruparea sa, printre care se numără și deputații Marina Tauber, Reghina Apostolova și Vadim Fotescu.

„Prime Management, OTIV Prime, Prime TV și Gemenii, sînt cîteva dintre companiile care-i aparțin lui Plahotniuc și figurează în raportul Kroll 2”, a declarat Alexandru Slusari, președintele comisiei de anchetă.


„Prime TV a fost finanțată din banii furați de la Banca de Economii”, a accentuat Slusari.

Printre numele cunoscute care mai figurează în raport se numără și omul de afaceri Grabiel Stati, a mai precizat Slusari.

Potrivit deputatului Lilian Carp, dacă Plahotniuc s-ar fi aflat în țară, „el astăzi ar fi fost arestat”, întrucît probele sînt indubitabile.

Un alt membru al comisiei, Vladimir Golovatiuc, a ținut să menționeze că raportul Kroll se află la Procuratură de un an și jumătate, fără a fi întreprinsă vreo acțiune pentru a trage la răspundere vinovații.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?