X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Comentariul șefului Poliției de Frontieră cu privire la "turiștii" care au revenit din Turcia

13 mar. 2023,, 10:22   Politică
3172 0

„Noi vedem că fugarii penali unde nu ar fi încearcă sub orice pretext să destabilizeze situația. Referindu-mă la cazul din șase martie cu certitudine vreau să spun că nicio persoană nu a fost reținută”, a declarat șeful Poliţiei de Frontieră, Rosian Vasiloi, aflat în platoul emisiunii Punctul de AZi de la TVRMoldova.

Totodată, Rosian Vasiloi a menționat că au fost implimentate mai multe mecanisme pentru a încerca de a face față a celor mecanisme care sînt folosite pentru a destabiliza situația.

„Inclusiv am avut un schimb de informații cu colegii noștri din cadrul ministerului Afacerilor de Interne, dar și Serviciul de Informație și Securitate. Toate aceste încercări de destabilizare, folosirea forței pe interior sau agenților de influență care vin din exterior vor fi curmate, în comun cu alte autorități de aplicare a legii la nivel național. Să fim siguri că autoritățile chiar știu ce au de făcut în acest sens pentru că liniștea și siguranța cetățenilor să nu fie periclitată”, a spus Rosian Vasiloi.

Luni 6 martie, în presă au apărut informaţii că peste 80 de tineri din Republica Moldova ar fi plecat într-un "sejur" de trei zile, în staţiunea turcă Belek, pe banii Partidului fugarului Ilan Șor. Unii ar fi participat la instructaje privind provocarea dezordinilor în masă în timpul protestelor de la Chişinău. Ei ar fi fost învăţaţi să rupă cordoanele polițienești și să arunce fumigene. Alții ar fi avut misiunea de a aduce bani pentru finanțarea protestelor, iar la ieşirea din aeroport erau aşteptaţi de un individ, care făcea notiţe într-un carnet.

3
1
0
1
12

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?