COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 1 003 660   INFECTAȚI 400 585(+3907)   TRATAȚI 369 139     DECESE 10 488(+18)   Mai multe detalii 
Coronavirus stiri: 7917
Criza energetică stiri: 532

Comentariul CEC după ce Candu s-a plîns că nu a putut vota

1 noi. 2020,, 19:36   Politică
2747 0

„Nu putem da apreciere declarației unui politician atît timp cît nu avem certitudinea că dumnealui a solicitat prezentarea urnei mobile”.

Aceasta este reacția Comisiei Electorale Centrale la acuzațiile aduse de către deputatul Andrian Candu, precum că organele electorale i-ar fi refuzat înregistrarea la locul aflării, iar din acest motiv, nu își poate exercita dreptul la vot, transmite unimedia.

„Nu putem da apreciere declarației unui politician atît timp cît nu avem certitudinea că dumnealui a solicitat prezentarea urnei mobile. Mecanismul legal este asigurat. Pînă în prezent, careva sesizări sau plîngeri la acest capitol Comisia Electorală Centrală nu a primit, dar nici nu am fost anunțați de către colegii din consiliile electorale sau birourile electorale, cu atît mai mult că a fost procurat și echipamentul necesar pentru a asigura dreptul la vot atît al cetățenilor care sînt diagnosticați cu Covid, cît și pentru cei care au simptome în ziua alegerilor și nu au fost diagnosticați. După orele 15.00, ei pot să voteze chiar la sediul nemijlocit al biroului electoral al secției de votare. La fel este asigurat și dreptul la vot al persoanelor care sînt internate în spitale, indiferent dacă sînt sau nu diagnosticate cu Covid”, a precizat reprezentantul CEC.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X