Codul civil a fost modificat. Ce prevede documentul

Codul civil a fost modificat. Ce prevede documentul

Parlamentul, în ședința plenară de astăzi, a votat în lectură finală, proiectul legii cu privire la modernizarea Codului civil. Proiectul a fost susținut de 61 de deputați, comunică Noi.md.


Potrivit autorilor, noile reglementări vor moderniza infrastructura juridică națională și o vor armoniza la cele utilizate pe plan international cu referire la statutul persoanelor, proprietate, obligații, moștenire și dreptul international privat.


Astfel, va fi instituită Cartea a 4 – Moștenirea, care va cuprinde dispoziții tradiționale și statornicite  de divizare a moștenirii în cea legală și testamentară, de determinare a capacității succesorale, precum și a nedemnității de a moșteni. La fel, va fi reglementată competența în materie de moștenire, statutul juridic al moștenitorului, custodia masei succesorale etc.


Noua redacție a Codului Civil va include norme cu referire la protecția consumatorului prin care se instituie reguli generale de la care nu se va putea deroga.


O altă noutate sînt normele detaliate cu privire la statutul și regimul juridic al administratorilor. Au fost modificate multe obligații, inclusive cele din contractul de investiții în construcții. Un capitol nou este cel cu referire la fiducia, care presupune un raport juridic în care o parte (fiduciarul) este obligată să devină titularul unei mase patrimoniale (masa patrimonială fiduciară), să o administreze şi să dispună de ea, în conformitate cu condiţiile care guvernează raportul (condiţiile fiduciei), în beneficiul unui beneficiar sau pentru a promova un scop de utilitate publică.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load