Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

Codreanu, despre propunerea de a majora prețul călătoriei în transportul public

24 oct. 2019,, 14:40   Politică
3881 0

Ruslan Codreanu comentează propunerea Primăriei de a majora prețul biletelor la transportul public.

,,Au venit cu propunerea de 8 lei pentru ca să avem întreprinderi profitabile, explică ei. Dar de ce nu punem 50 de lei, pentru ca să fie și mai profitabile? După ce ne ghidăm? Avem decizii politice - iarăși? Sau venim cu analize clare? Întreprinderile nu sînt profitabile doar din cauza prețurilor? Sau mai sînt și alți factori?”, se întreabă ex-primarul interimar.

El a venit şi cu un exemplu spunînd că doar pe parcursul a12 luni, cît a fost interimar, Regia Autosalubritate, menținînd aceleași prețuri, și-a încasat niște datorii în valoare de 26 milioane de lei, ce reprezintă 25% din venitul pe vînzări.

,,Prețurile au fost aceleași, doar abordarea a fost schimbată și doar pentru că se poate, dacă se vrea. Eu sînt pentru a avea prețuri reale la transport public și pentru a oferi subvenționări persoanelor în etate, celor din familii social-vulnerabile, etc. Băieți și fete, dar nu mărim din pod! Investiți în infrastructură, în comoditate, dați oamenilor condiții și după vorbiți de majorări de prețuri. Veniți la oameni și raportați, așa cum am făcut-o eu. De exemplu, în doar 4 luni, după ce au fost procurate 31 de autobuze noi, întreprinderea PUA a crescut încasările cu 2 milioane de lei, comparativ cu aceiași perioadă a anului 2018, iar numărul de pasageri a crescut cu aproximativ 800 de mii de călător”,a declarat Ruslan Codreanu.

Ex-primarul interimar a admis şi cînd oamenii ar putea să achite biletul şi de 10 lei, dar, avînd motiv.


,,Oamenii să înțeleagă că da. Autobuze noi, troleibuze noi, rampă joasă, aparat de aer condiționat, BILET ELECTRONIC, linii noi deschise în toate suburbiile, bandă dedicată transportului public și nu mai stau în trafic în rînd cu mașinile. Daaa! Așa da! Las mașina și plătesc biletul și de 10 lei. Dar acum pentru ce să plătească?”, a mai explicat Codreanu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?