X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Coaliția PD-PSRM atîrnă de un fir de ață?

17 sep. 2020,, 08:16   Politică
4454 2

Se pare că este incertă coaliția democraților și a socialiștilor. După ce președintele de onoare al Partidului Democrat Dumitru Diacov a spus că mai mulți membri ai Biroului executiv discută deja despre părăsirea majorității parlamentare, șeful statului Igor Dodon a declarat că și în Partidul Socialiștilor unele voci propun revizuirea alianței.

„Și la noi sînt membri ai conducerii Partidului Socialiștilor care consideră că poate ar fi bine deja să revedem unele lucruri, pentru că noi am făcut coaliția cu Partidul Democrat atunci cînd PSRM avea 37 de mandate, iar PD avea 23 de mandate. Aveam 60 împreună și atunci au fost repartizate anumite atribuții în Guvern și-i clar că și la noi sînt cei care spun că, uite, trebuie de revăzut lucrurile. Dar eu am spus categoric nu, stabilitate a actului de guvernare cel puțin pînă ce nu finalizăm cu alegerile”, a declarat Igor Dodon în cadrul postului de televiziune Prime TV.

Actuala alianță numără acum 48 de deputați, insuficienți pentru o coaliție de guvernare, însă este susțină de parlamentarii Alexandr Oleinic, Eugeniu Nicgiforciuc și Vladimir Andronache, comunică tv8.md.

Menționăm că, liderul democraților, Pavel Filip, a venit cu o reacție, după ce președintele de onoare al formațiunii Dumitru Diacov a declarat, în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la TV8, că mai mulți membri ai Biroului executiv al democraților discută deja despre părăsirea majorității parlamentare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?