X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Coaliția de guvernare refuză ca Zumbreanu să fie audiat în Parlament

29 mar. 2018,, 12:10   Politică
3662 7

Formațiunile opoziției au propus astăzi audierea raportului de activitatea a Centrului Național Anticorupție pentru anul 2017, în plenul Parlamentului, notează Noi.md.

Deputații au atenționat că probleme corupției a atins cote alarmante, iar Forul legislativ suprem al țării trebuie să aibă acces direct la informația cu privire la măsurile întreprinse.

Propunerea nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi inclusă pe ordinea de zi.

Menționăm că raportul de activitate al CNA pentru anul trecut a fost audiat în ședința comună a două comisii parlamentare.

Potrivit directorului CNA, Bogdan Zumbreanu, anul trecut a fost înregistrată cea mai mare cifră de condamnări pentru acte de corupție de la 2013 încoace. Oamenii legii depistat 881 de infracţiuni printre care acte de corupţie şi conexe corupţiei, infracţiuni de spălare de bani și alte tipuri. Dintre acestea 617 au fost deosebit de grave şi grave, 227 – mai puţin grave, iar 37 – uşoare. 69% din infracţiuni au avut loc în mun. Chişinău şi raioanele din centrul republicii, 22% - în mun. Bălţi şi raioanele de nord ale ţării, iar 9% - în mun. Cahul şi în raioanele de sud.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?