AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 467 699  Au ieșit 382 518​  Au rămas 85 181     Mai multe detalii
Transnistria stiri: 910
Criza energetică stiri: 734

CNESP a decis: Certificatul COVID-19 devine obligatoriu în incinta tuturor spațiilor comerciale, cu excepția celor alimentare

20 ian. 15:12   Politică
3867 0

La intrarea în orice spațiu închis, excepție fiind servicii esențiale - magazinele alimentare, farmacii, unități medicale și de vaccinare, bănci, furnizori de servicii poștale și de curierat etc, cetățenii vor fi obligați să prezinte certificatul COVID-19.

Aceasta este una dintre măsurile epidemiologice aprobate de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică (CNESP), în contextul creșterii numărului cazurilor zilnice de noul coronavirus din cauza noii tulpini Omicron, transmite Noi.md cu referire la replicamedia.md.

De asemenea, entitățile publice și private vor organiza, după caz, programul de muncă a angajaților la distanță și/sau introducerea programului de muncă diferențiat.

Activitatea teatrelor, cinematografelor și sălilor de concert se vor desfășura la capacitate de 50%, cu respectarea regulilor în vigoare de sănătate publică, cu obligativitatea ca toți spectatorii să prezinte la intrare certificatul COVID-19.

Întrunirile științifice, conferențiar, seminarele, ședințele, reuniunile sau alte evenimente profesionale similare cu prezență fizică se sistează și se organizează în regim online.


Totodată, în perioada 24 ianuarie - 4 februarie, instituțiile de învățământ general, cu excepția instituțiilor de educație timpurie, vor activa în regim online. Aceeași măsură este valabilă și pentru instituțiile de învățământ profesional tehnic și superior, însă pentru o perioadă de o lună.

Centrele de sport și fitness își vor organiza activitatea cu asigurarea unei suprafețe de cel puțin 7 metri pătrați pentru fiecare client, cu obligativitatea ca fiecare să prezinte la intrare certificatul COVID-19.

Reamintim că vaccinarea anti-COVID-19 în Republica Moldova este una benevolă, potrivit ultimelor informații cetățenii nu se grăbesc să se imunizeze din diferite motive, printre care frica de vaccin. De menționat că unele studii denotă că cu cît rata de vaccinare este mai mare, cu atît sînt mai multe cazuri de infecție, ceea ce rezultă din analiza datelor Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) privind incidența noului tip de coronavirus în țările europene. Mai multe detalii aici.

2

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Scumpirea carburanților vă poate motiva să renunțați la mașină?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав