X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Clădirea Parlamentului va fi iluminată în culorile drapelului Lituaniei

16 feb. 2018,, 10:00   Politică
3502 0

În semn de solidaritate cu Lituania, care marchează 100 de ani de la obținerea independenței, clădirea Parlamentului va fi iluminată în culorile drapelului acestei țări, informează Noi.md.

Publicul va putea admira edificiul Legislativului iluminat în galben, verde și roșu, astăzi, între orele 18.00 și 22.00.

„Am decis să dăm curs solicitării colegilor din Lituania și să fim alături de oamenii din această țară într-o zi importantă pentru istoria națiunii lituaniene. Avem o relație excelentă de colaborare și, prin acest gest, arătăm că, la fel cum Moldova contează pe suportul Lituaniei, lituanienii pot fi siguri de suportul nostru”, a declarat președintele Parlamentului, Andrian Candu.

Ambasadorul Lituaniei în Republica Moldova, Rimantas Latakas, a mulțumit conducerii Parlamentului, menționînd că 16 februarie este cea mai importantă dată din istoria țării sale, cînd este sărbătorită ziua de naștere a Lituaniei moderne. „Apreciem că Parlamentul a acceptat invitația de a ilumina clădirea Legislativului în culorile drapelului Lituaniei, pentru a arăta solidaritate cu națiunea lituaniană. Drapelul este cel mai important simbol național, reprezentativ pentru centenar, care unește întreaga națiune lituaniană”. El a menționat că în 1990, Republica Moldova a fost primul stat care a recunoscut independența Lituaniei.

Potrivit Ambasadorului, între Republica Moldova și Lituania există relații profund prietenești.


Pe data de 16 februarie, Lituania sărbătorește Ziua Națională. Anul acesta, Lituania marchează 100 de ani de la obținerea independenței.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?