X 
Transnistria stiri: 1354
Eurovision stiri: 497

Ciurea: "Nu voi fi de acord cu cei care declară că vizita lui Sandu la Kyiv nu a dat nimic"

14 ian. 2021,, 13:10   Politică
18087 7

Politologul Corneliu Ciurea nu este de acord cu cei care susțin că vizita președintelui Moldovei, Maia Sandu, la Kyiv, nu a dat nimic.

Despre aceasta el a declarat într-un comentariu pentru timpul, menționând că trebuie să restabilească relațiile cu aproapele nostru, și președinții celor două state de la Kyiv, au discutat despre anumite planuri, de exemplu, cu privire la intenția Ucrainei de a construi pe Nistru mai multe noduri hidraulice. Dar această problemă este extinsă și nu poate fi rezolvată rapid, transmite Noi.md.

Politologul a amintit că printre intenții este și crearea unui coridor de transport rutier și a podului Iampil-Cosăuți la frontiera dintre Ucraina și Moldova. Dar punerea în aplicare a unui astfel de proiect comun pe scară largă are nevoie de fonduri mari. Dacă acestea vor fi găsite, atunci el va deveni destul de real.

"Iar dacă vorbim despre vizita președintelui la Bruxelles, acolo se va discuta despre asistența financiară a UE pentru Moldova. Dar Maia Sandu trebuie să aștepte decizia CC la solicitarea de a permite Guvernului provizoriu de a semna obligații în numele țării noastre", a menționat Corneliu Ciurea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?