COVID-19 în MOLDOVA

Ciurea: Nimbul de madonă a democrație a Maiei Sandu ar putea să se năruie iremediabil

Ciurea: Nimbul de madonă a democrație a Maiei Sandu ar putea să se năruie iremediabil

Prin acceptarea semnării moțiunii de cenzură PAS-ul Maiei Sandu a confirmat, de fapt, că nu prea crede în succesul acestei operațiuni. În opinia analistului politic Corneliu Ciurea, căderea guvernului Chicu va însemna o acumulare de bătăi de cap pentru Maia Sandu.

“O victorie a Platformei DA săptămîna viitoare la votarea moțiunii de cenzură va deveni posibilă doar printr-un vot al partidelor oligarhice ceea ce va însemna consfințirea unei colaborări dintre ei și Maia Sandu, fapt de care ea se ferește ca de ciumă. În plus, acest vot va necesita racolarea a cîtorva deputați pediști și socialiști ceea ce va presupune un nou efort de cumpărare a voturilor din partea Pro Moldova”, scrie Corneliu Ciurea, într-un articol publicat de portalul politics.md.

Analistul citat constată, de asemenea, că haosul politic produs de o posibilă demitere a guvernului Chicu va fi “opera unei conjugări de eforturi dintre oligarhi și dreapta europeană, decisiv devenind actul de corupere a deputaților”, iar “nimbul de madonă a democrație a Maiei Sandu se va nărui iremediabil”.


“Demiterea guvernului Chicu va pune PAS-ul în situația ingrată de a accepta un guvern dominat de platformiști, fapt pe care această formațiune politică nu-l dorește cu siguranță. Apelul Maiei Sandu adresat PDM de a susține această moțiune de cenzură este făcut de ochii lumii. În adîncul inimii orice PAS-ist speră că deputații PDM vor fi de neclintit și vor rămîne în alianță cu socialiștii”, conchide Corneliu Ciurea.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load