X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Ciurea: "Kulminski nu s-a încadrat în echipa guvernamentală"

5 noi. 2021,, 14:35   Politică
4559 4

Vladislav Kulminski, despre a cărui demisie din funcția de viceprim-ministru pentru Reintegrare s-a aflat vineri, nu s-a încadrat în echipa guvernamentală. Alături de alți factori, acesta ar fi putut fi unul dintre motivele demisiei sale, consideră analistul politic Corneliu Ciurea.

Astfel de demisii la începutul mandatului vorbesc întotdeauna despre unele dificultăți, iar experții nu sînt înclinați să creadă în explicația oficială a motivelor plecării lui Kulminski de la guvernare, a spus expertul într-un comentariu pentru Sputnik Moldova.

"Cel mai probabil, domnul Kulminski nu s-a încadrat în guvern. El totuși este un reprezentant al ONG-urilor care nu lucrează în regim de urgență tipic guvernului, dar sînt mai independente", a spus el.

De asemenea, expertul consideră că activitatea în direcția transnistreană nu a prea corelat cu experiența profesională a lui Kulminski.

"Din punctul meu de vedere, funcția sa de viceprim-ministru pentru Reintegrare nu corespundea întocmai caracterului activităților sale de reprezentant al unor ONG-uri care se ocupau cu alte probleme. Experiența anterioară a lui Kuzminski este foarte diferită de ceea ce ar trebui să facă un ministru care duce negocieri complexe cu partea Transnistreană. Cred că undeva aici se află cheia acestei demisii", a adăugat Ciurea.

Analistul politic a comentat și declarațiile lui Mihai Popșoi, vicepreședintele Parlamentului din partea Partidului Acțiune și Solidaritate (PDS), aflat la guvernare. În ajunul demisiei lui Kulminski, Popșoi a declarat la televiziune că în Cabinetul de Miniștri vor avea loc unele remanieri, "dar aceasta nu va fi Ministrul Sănătății, Ala Nemerenco".

"Firește, toate acele complicațiile cu care se confruntă guvernul și PAS, asociate cu creșterea prețurilor, cu negocierile complicate cu Rusia, care au dus la creșterea tarifelor la gaze, cu complicațiile în domeniul justiției și legii - toate aceste probleme necesită anumite decizii pentru a redirecționa responsabilitate", a spus Ciurea.

Potrivit expertului, pare logic ca PAS să se vrea "să scape de un anumit balast politic, pe care să poți pune întreaga povară a responsabilității și să începi cu o pagină nouă". În același timp, Ciurea consideră că această manevră nu va reuși: "Toată lumea înțelege că responsabilitatea o poartă principalele persoane din stat, și nu cei care vor fi numiți săgetători", a spus expertul.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?