X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Ciurea este sigur că Occidentul pune miza pe Sandu și Plahotniuc

3 mar. 2020,, 16:00   Politică
3326 1

Publicația americană U. S. News & World Report (SUA) și "experții" au scris un articol despre situația din Moldova. Scopul ei este de a se adresa către Trump personal și autorități ca aceștia să contribuie la reabilitarea lui Plahotniuc, și nici mai mult, nici mai puțin - să-l reîntoarcă în Moldova pentru a "restabili ordinea".

Comentariul politologului Corneliu Ciurea, special pentru Enews.

”Acest articol dintr-un ziar american a fost adresat clasei politice americane. Autorii l-au îndemnat pe Donald Trump și conducerea SUA să-și schimbe atitudinea față de Moldova.

Eu cred că în acest fel Vladimir Plahotniuc își promovează interesele și le face lobby, vrea să obțină sprijinul americanilor, să se întoarcă în țară și să revină din nou la putere.

Avînd în vedere că Maia Sandu este un factor occidental, cel mai probabil ei vor acționa împreună. Deși astfel de materiale în presa americană au apărut deja din octombrie anul trecut, dar puțini știau despre ele. Dar acest articol a provocat o mare rezonanță publică, deoarece a fost retipărit în mass-media noastră. Și acest lucru este de înțeles, pentru că acum vedem cu toții cum sunt aruncate pietre la stînga și la dreapta, să zicem așa, în grădina lui Plahotniuc. Iar autoritățile, inclusiv Igor Dodon, au vorbit de mai multe ori că Plahotniuc va fi dat în căutare prin Interpol și va fi întors în Moldova în cătușe”, a spus Ciurea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?