X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Ciurea, despre Platon: "El poate recupera tot ce a fost furat. Știe toate schemele"

16 iun. 2020,, 15:45   Politică
3859 10

Veaceslav Platon, condamnat la 19 ani de închisoare pentru implicarea în furtul de fonduri din băncile din Moldova, a fost eliberat de la puşcărie.

Procuratura Generală a recunoscut cauza ca fiind fraudată. Experții fac bănuieli dacă se va schimba ceva în cazul furtului miliardului? Și cum va afecta acest eveniment evoluțiile din politica moldovenească? Comentariu special pentru Enews de la politologul Corneliu Ciurea.

"Cel care este capabil să fure poate recupera tot ce era furat. Platon știe multe, cu siguranță are înregistrările conversațiilor. El cunoaște toate schemele", consideră politologul.

Ciurea a reamintit că laundromatul este creația lui Platon, el este unul dintre dezvoltatorii acestei operațiuni pe scară largă și participantul acesteia.

"Din această cauză, Plahotniuc, la un moment dat, a plătit foarte mult ca cel mai serios adversar al lui Platon să fie ținut în închisoare cît mai mult posibil", a precizat el.


Întrebat despre ce ieșiri are oligarhul fugar, a cărui situație s-a complicat, Corneliu Ciurea a răspuns:

"Da. A fost refuzat pentru azil politic din SUA. Acum, așteaptă decizia instanței de prelungire a vizei. Dacă nu se va întîmpla aceasta, mai are două opțiuni. Să fugă într-o țară unde să se poate ascunde, ceea ce este puțin probabil. Iar a doua - va fi adus înapoi în Moldova în cătușe, pentru că există solicitarea autorităților moldovenești de a-l extrăda".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?