Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3988

Ciurea: Chiar dacă judecătorii CC vor decide că alegerile sînt necesare, acestea nu vor fi curînd

9 apr. 2021,, 11:35   Politică
2712 4

Chiar dacă Curtea Constituțională a Moldovei va decide că există motive pentru dizolvarea Parlamentului, alegerile parlamentare anticipate nu vor fi degrabă, ci doar după vaccinarea întregii populații.

Această opinie a fost exprimată de politologul Corneliu Curea într-un comentariu pentru eNews, relatează Noi.md.

În opinia sa, primele 100 de zile în postul de Președinte al țării s-au dovedit a fi foarte dificile pentru Maia Sandu.

„Ea este cea care a creat o astfel de situație. Nu văd niciun succes tangibil la ea. Și-a trasat un obiectiv politic dificil, a decis să obțină dizolvarea Parlamentului și organizarea alegerilor anticipate în speranța de a obține un avantaj în lupta politică. Și chiar a ajuns la punctul de a sesiza Curtea Constituțională. Sînt sigur că nu există niciun motiv pentru dizolvarea Parlamentului. Acest lucru a fost confirmat de raportul ei. Sandu a vorbit despre trei puncte din programului ei: lupta împotriva corupției , combaterea pandemiei și ieșirea din izolarea internațională. Nu văd nimic din astea”, a spus Corneliu Curea.

Potrivit politologului, supraobiectivul Maiei Sandu a fost valorificarea ratingului electoral personal, pe care l-a obținut în timpul campaniei prezidențiale, și consolidarea acestuia în Parlament prin sporirea numărului de mandate pe care Partidul Acțiune și Solidaritate le-ar putea obține dacă alegerile anticipate ar fi o necesitate.


„În ceea ce privește hotărîrea Curții Constituționale, chiar dacă judecătorii decid că alegerile sînt necesare, acestea nu vor fi în curînd. Parlamentul va fi de acord numai după vaccinarea întregii populații. Exact asta propun deputații, socialiștii insistă asupra acestui lucru ”, a spus Corneliu Ciurea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?