Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Ciucă: ”R.Moldova se bucură de un capital de simpatie fără precedent în UE”

23 mar. 2023,, 12:37   Politică
2419 0

Republica Moldova se bucură de o simpatie fără precedent din partea țărilor Uniunii Europene, iar acest lucru ttrebuie să fie valorificat acum mai mult ca oricînd.

Declarația a fost făcută de prim-ministrul României, Nicolae Ciucă, care se află astăzi într-o vizită la Chișinău.

”Avem o agendă bilaterală densă, proiecte pentru un trai mai buni a cetățenilor noștri și relații mai strînse între cele două maluri ale Prutului. Am urmărit săa vem un dialog cît mai aplicat și pragmatic, inclusiv în plan sectorial. am discutat cu privire la renovarea și construcția de noi poduri peste Prut, pentru deschiderea de noi puncte de trecere a frontierei, pentru implimentarea controlului unic la graniță, pentru dezvoltarea infrastructurii energetice dintre cele două state. prin toate aceste proiecte urmărim să facilităm procesul de aderare al RM cu UE. Am abordart aspecte privind prezența investitorilor. România va continua să susțință dezvoltarea capitalului uman. Am convenit în cadrul ședinței de astăzi să identificăm acele domenii și sectoare cu potențial și oportunități astfel ca să asigurăm finanțarea și concentrarea în anumite sectoare. Muncim pentru creșterea capacității de interconectare rețelelor electrice. Cetățenii noștri vor simți beneficiile conlucrării dintre România și Republica Moldova. Am să închei prin a spune că RM se bucură de un capital de simpatie fără precedent în UE”, a declrat Ciucă.

La rîndul său, premierul Republicii Moldova, Dorin Recean, a mulțumit pentru sprijinul oferit de România în care țării noastre spre integrarea europeană.

”Datorită susținerii României și UE am reușit să trecem cu bine de iarnă, nu sîntem singuri, sîntem parte a unei familii europene. România este avocatul nostru în toate instituțiile UE, astfel noi putem avansa în toate ce ne-am propus în cadrul integrării UE”, a declarat Recean.

6
0
0
0
21

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?