X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Cîți observatori din CSI vor fi acreditați pentru alegerile din Moldova?

20 feb. 2019,, 09:50   Politică
2707 0

Peste 100 de observatori din misiunea CSI sînt acreditați pentru alegerile parlamentare din Moldova, care vor avea loc pe 24 februarie.

Despre aceasta a anunțat jurnaliștilor primul vice-președinte al Comitetului Executiv – secretarul executiv al CSI, Viktor Guminsky, transmite Noi.md.

„Am primit o invitație din partea CEC a Moldovei cu solicitarea ca misiunea observatorilor din CSI să ia parte la monitorizarea alegerilor parlamentare. Pînă în prezent au fost acreditaţi peste 100 de observatori din nouă tari ale Comunităţii, precum şi Adunarea Interparlamentară a CSI, Adunarea Parlamentară a Uniunii Belarus-Rusia, Comitetul Executiv al CSI. Acesta este un număr suficient de observatori care va permite să acopere toate cele 48 de circumscripții electorale create pe teritoriul Moldovei. 12 observatori pe termen lung de-ai noştri activează deja în republică, la Chişinău a fost deja organizat sediul misiunii”, a declarat Victor Guminski, citat de Belta.

Potrivit acestuia, aprecierea campaniei electorale în Moldova va fi elaborată pe baza rezultatelor observațiilor, iar acum, potrivit informațiilor disponibile, se poate spune că aceasta se desfășoară în conformitate cu legislația țării, într-o atmosferă calmă.

„Noi vom coopera şi vom face schimb de opinii cu grupurile de lucru ale altor misiuni. Astfel, eu, în calitate de şef al misiunii CSI, am planificat o întrevedere cu conducătorul misiunii observatorilor OSCE/ODIHR. Monitorizarea scrutinului parlamentar din Moldova va fi asigurată, totodată, de observatori de la Consiliul Europei şi Adunarea Parlamentară a OSCE. În măsura posibilităţilor, vom încerca să facem schimb de opinii cu ei în baza rezultatelor observațiilor", a menționat primul vice-președinte al Comitetului Executiv al CSI.


Victor Guminski a subliniat că misiunea observatorilor din CSI își va desfășura activitatea în strictă conformitate cu legislaţia Moldovei. „Ne vom conduce de principiile neutralității, fără compromisuri, fără amestec în afacerile interne ale statului. Misiunea noastră, ca întotdeauna, va oferi o evaluare obiectivă a pregătirii și desfășurării alegerilor parlamentare în Moldova", a adăugat el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?