Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Cîți moldoveni cred că Maia Sandu se face responsabilă de situația din țară

20 iul. 2022,, 15:46   Politică
5058 0

Compania de cercetare sociologică IMAS a prezentat, astăzi, rezultatele studiului „Barometrul Socio-Politic. Iulie 2022”. Directorul IMAS, Doru Petruți, a oferit și o analiză pe fiecare indicator în parte, transmite unimedia.

„Datele arată o discrepanță foarte mare între agenda celor aflați la putere legată de planul extern versus planul intern. Avem o guvernare care a intrat pe o arie de percepții de-a dreptul catastrofice. Populația suferă, e dezamăgită în proporții incredibil de mari, iar dacă nu se va interveni cu un plan foarte concret, în septembrie și octombrie percepțiile negative vor continua și PAS va începe să-și afecteze nu doar segmentele obținute odată cu cursa prezidențială și cea parlamentară, dar își va afecta foarte serios și votanții foarte loiali”, a concluzionat acesta.

„Dacă duminica viitoate ar avea loc alegeri parlamentare anticipate, cu ce partid intenționați să votați?”

Doru Petruți, director IMAS: Nu cred că am avut un premier care să fie atît de jos cotat la un an de la guvernare.


Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidențiale anticipate, fostul șef de stat, Igor Dodon, ar acumula 25,4 la sută din voturile alegătorilor. Actuala președintă, Maia Sandu, ar obține susținerea a 24,4% din electorat.

61% din respondenți cred că Maia Sandu se ocupă mai mult de politica externă, iar 59% cred că președinta stă departe de responsabilitatea rezolvării problemelor interne.

„Care politician credeți că s-ar descurca cel mai bine în această perioadă?”

„Cine credeți că este responsabil pentru situația din țară?”

Doru Petruți, director IMAS: Respondenții au fost întrebați care partide i-au dezamăgit cel mai tare pe moldoveni în acest an? PAS conduce acest top cu 60%, urmat de PD și BCS. sînt doar 2 partide la care numărul de persoane care au dat răspunsul Nu m-au dezamăgit este mai mare decît al celor care spun că m-au dezamăgit: BCS și Partidul Șor.

„Care credeți că sînt cele mai mari probleme ale guvernării PAS după un an de activitate?”

„Cetățenilor și se spune că situația din nRM este așa din cauza războiului din Ucraina și a efectelor generate ed acesta. Dvs cum considerați? Cu care din următoarele afirmații sînteți mai degrabă de acord?” Iată ce au răspuns respondenții:

Doru Petruți, director IMAS: Cam 60% lasă corigent Guvernul Gavrilița, după un an de guvernare.

„După un an de guvernare, ce părere aveți despre activitatea Guvernului Gavrilița?”

„Care credeți că sînt cele mai mari probleme ale guvernării PAS după un an de activitate?”

Peste 40% din moldoveni consideră această guvernare e o catastrofa

Cum evaluează activitatea Guvernului Gavrilița în comparație cu șteptările pe care le-au avut.

Doru Petruți, director IMAS: Procentul celor care zic că nu se simt protejați deloc de actuala guvernare crește de la 39 pînă la 54%. Sub 3% este numărul celor care considerăcî aceasră guvernare e aproape de cetățeni și de nevoile lor.

Doru Petruți, director IMAS: Marea majoritate, peste 70 la sută, spun că direcția în care merge țara noastră este greșită.

10
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?