X 

Cîți bani vor fi alocați pentru reparația căminelor studențești

8 sep. 19:00   Politică
2203 0

Ministerul Educației și Cercetării (MEC) a alocat în acest an 17 milioane de lei pentru renovarea și dotarea căminelor studențești din universități. Alte 10 milioane de lei vor fi alocate în acest sens pînă la sfîrșitul anului curent. Informațiile au fost prezentate astăzi de ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun.

„În ceea ce privește căminele studențești, într-adevăr, aici situația necesită îmbunătățiri. Trebuie să recunoaștem că nici pe departe nu toate căminele corespund standardelor spre care tindem și este nevoie de investiții financiare suplimentare semnificative pentru a reuși să rezolvăm această problemă”, a spus ministrul.

Dan Perciun a afirmat că a vizitat ieri trei cămine de la Universitatea Pedagogică „Ion Creangă”, iar situația de acolo nu este una îmbucurătoare, notează Noi.md cu referire la moldpres.md.

„Ceea ce am văzut nu bucură. Este nevoie de investiții urgente, de dotări. Am văzut în unul dintre cămine mobilier care nu a mai fost înnoit din anul 1971. Acele 10 mln de lei pe care le vom acorda odată cu rectificarea bugetului în luna octombrie, vor merge prioritar spre Universitatea de Stat din Moldova și Universitatea Pedagogică „Ion Creangă”, spre căminele care găzduiesc viitori pedagogi”, a precizat oficialul.

Ministrul a afirmat însă că situația în sistem nu este uniformă, fiind și cămine care au beneficiat în ultimii ani de investiții semnificative pentru modernizare și dotare.


0
0
1
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?