X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Cîți bani au cheltuit deputații moldoveni pe deplasările de serviciu în 2020

2 feb. 2021,, 09:10   Politică
3175 3

Aproape jumătate de milion de lei. Atît au costat bugetul Secretariatului Parlamentului deplasările de serviciu ale deputaţilor în 2020. Datele au fost publicate pe site-ul Legislativului. Sumele variază între 5000 şi 46 de mii de lei.

Cel mai mult pentru deplasările de serviciu a cheltuit deputatul PSRM, Gaik Vartanean - aproape 46 de mii de lei. Este vorba despre o vizită la Strasbourg, Franţa şi alta la Erevan, Armenia, ambele efectuate în primele două luni ale anului trecut.

Vicepreşedintele Parlamentului din partea Partidului Acţiune şi Solidaritate, Mihai Popşoi, a cheltuit anul trecut puţin peste 37 de mii de lei pentru o deplasare la Strasbourg, Franţa, la începutul anului, scrie publika.md.

Tot în jur de 37 de mii de lei au costat deplasările vicepreşedintelui Parlamentului din partea Partidului Socialiştilor, Vlad Bătrîncea, la Strasbourg şi ulterior la Moscova, de la sfîrşitul anului trecut.

Deputatul Platformei Demnitate şi Adevăr Liviu Vovc a cheltuit, pentru deplasarea la Strasbourg, la începutul anului trecut, aproape 35 de mii de lei.


De asemenea, socialistul Bogdan Ţîrdea a cheltuit pentru mai multe deplasări puţin peste 32 de mii de lei. Este vorba despre vizite la Munchen, Germania, dar şi la Sankt Petersburg şi Moscova.

În unele cazuri, cum ar fi vizitele deputaţilor Vladimir Odnostalco şi Efrosinia Greţu, costurile au fost acoperite de ţările-gazdă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?