Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Cîți bani a cerut Veaceslav Platon de la Maia Sandu

29 mai. 2023,, 12:48   Politică
3849 0

100 de mii de lei a cerut în instanță controversatul om de afaceri, Veaceslav Platon, de la președinta Maia Sandu.

Refugiat la Londra, dar învinuit în Republica Moldova în trei dosare penale aflate pe rol, Platon a solicitat prejudicii morale, dar și scuze din partea șefei statului pentru unele afirmații pe care le-a făcut în privința sa. Judecătoria Chișinău, sediul Centru, a constatat însă că reclamantul nu a întreprins niciun efort pentru soluționarea cauzei pe cale extrajudiciară. Tocmai de aceea, i-a restituit plîngerea, cu dreptul de a se adresa repetat instanței, scrie anticoruptie.md

Veaceslav Platon a depus plîngere pe numele Maiei Sandu în data de 3 decembrie 2020, pentru declarațiile pe care le-a făcut în calitate de președinte al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Prin intermediul avocatului său, Platon a cerut dezmințirea afirmațiilor făcute la 6 noiembrie 2020, pe care le consideră false, și anume: „...Dodon a cerut „ajutorul” celor mai mari bandiți, în schimb eliberîndu-i de la închisoare sau micșorăndu-le termenul de condamnare...”, „...Acești bandiți astăzi umblă la libertate, merg la agenți economici și cu pistolul la tîmpla oamenilor, cer bani pentru ca să finanțeze campania lui Igor Dodon. La fel de grav, tot de dragul banilor, Igor Dodon i-a dat undă verde lui Platon pentru o nouă hoție bancară de proporții. Dodon pune la cale un următor furt al miliardului. Dodon le promite protecție tuturor hoților care îl sprijină în această campanile electorală...”. Platon a solicitat o dezmințire cu următorul conținut: „Aceste declarații sînt nefondate si false. Aducem scuzele noastre lui Veaceslav Platon”.

Avocatul președintei Maia Sandu a invocat că Veaceslav Platon nu a respectat procedura prevăzută de lege, și anume nu a încercat să soluționeze disensiunile prin mediere, argument considerat întemeiat de instanță. Totodată, acesta a cerut scoaterea cauzei de pe rol, pe motiv că reclamantul nu ar fi achitat taxa de stat în cuantumul corespunzător. Apărătorul lui Platon a reuși însă să demonstreze că clientul său a transferat sumele necesare.

17
1
0
1
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?