Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Cîteva partide, chemate la Președinție

9 mai. 2023,, 04:00   Politică
3104 0

Președintele Maia Sandu a discutat astăzi la Președinție cu reprezentanții mai multor partide despre evenimentul din 21 mai, Adunarea Națională „Moldova Europeană”.

Forțele politice proeuropene au fost îndemnate să-și mobilizeze susținătorii pentru a veni în Piața Marii Adunări Naționale. Unii reprezentanți ai formațiunilor au declarat, după discuția cu șefa statului, că vor fi prezenți la Adunare, iar alții au spus că nu au luat încă o decizie.

IGOR MUNTEANU, președintele CUB: "Am înțeles că, în primul rând, se dorește a fi o prezență apolitică. S-a făcut apel asupra mobilizării cetățenilor și prin intermediul grupurilor de cetățeni care sunt solidare cu partidele noastre politice. Am reiterat sprijinul pe care noi îl avem față de cursul european și față de valorile care trebuie să adune societatea aceasta, s-o facă mai unită, mai pașnică, în raport cu integrarea europeană.", anunța jurnaltv.

LILIAN CARP, deputat PAS: "-Este o chemare din partea Președinției, care este organizatorul evenimentului, să ne implicăm pentru a mobiliza lumea să vină la acest eveniment, să transmitem acest mesaj.

LIVIU VOVC, secretar general al Platformei Demnitate și Adevăr: "Orice decizie de a promova vectorul european este salutată. Din păcate, acest eveniment noi l-am văzut altfel și i-am comunicat și președintelui. Am crezut că în comitetul organizatoric vor fi implicate și alte partide politice, care au experiență la organizarea unor astfel de evenimente."


Potrivit unui comunicat al Președinției, șefa statului Maia Sandu a subliniat, în cadrul întrevederii cu reprezentanții partidelor proeuropene, că Adunarea Națională „Moldova Europeană” este un eveniment apartinic, al tuturor cetățenilor, indiferent de viziunile lor politice, la care se va spune clar că decizia suverană a Republicii Moldova este de integrarea în Uniunea Europeană.

4
1
0
0
37

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?