Criza energetică stiri: 1717
Cutremure stiri: 389
Eurovision stiri: 423

Cîte partide ar putea intra în componența următorului Parlament - sondaj

29 dec. 2022,, 14:00   Politică
2110 0

Patru partide ar intra în Legislativ în cazul unor alegeri parlamentare.

Este vorba despre Partidul Acțiune și Solidaritate, Blocul Comuniștilor și Socialiștilor, Partidul Șor și Mișcarea Alternativa Națională, pentru care ar vota 24,8%, 24,3%, 11,8% și respectiv, 4% dintre respondenți. Cel puțin asta arată rezultatele ultimului sondaj realizat de iData (Date Inteligente SRL), făcut public joi, 29 decembrie.

Pentru MAN, partidul lansat de Ion Ceban, care nu a fost încă înregistrat oficial, „ar vota 4% din total, ceea ce îi clasează peste bariera de 5% din deciși și respectiv, ar putea să intre în Parlament”, explică autorii studiului, transmite tv8.md.

MAN este urmat de Platforma DA, pentru care ar vota 2,3% din cetățenii care au participat la sondaj.

Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei a obținut 1,2% din respondenți, iar pentru Partidul „Acasă Construim Europa” ar vota 1,1%.


Potrivit sondajului, 13,4% din participanții la sondaj au declarat că nu vor participa la alegeri, iar 13% nu știu cu cine ar vota dacă vor fi organizate alegeri parlamentare.

1
0
1
0
7

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mitropolia Română cere ca, pe lîngă clădirea Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, să-i fie transmite încă 17 clădiri din toată țara. Ar trebui făcut acest lucru?