Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Cîte mii de euro trebuie să plătească Moldova în urma hotărîrilor CtEDO

10 apr. 20:50   Politică
3459 0

Moldova este obligată de Curtea Europeană a Drepturilor Omului să plătească circa 370 mii de euro în urma hotărîrilor pronunțate în 2023, în privința statului nostru, potrivit raportului agentului guvernamental pentru anul trecut, aprobat astăzi în ședința Guvernului, notează Noi.md.

Ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, în ședința Cabinetului de miniștri a menționat că, în anul 2023, CtEDO a pronunțat în privința Republicii Moldova 24 de hotărîri, în fiecare cauză fiind constatată cel puțin o încălcare a Convenției și 34 de decizii cu privire la scoaterea de pe rol a cauzelor sau declararea inadmisibilă a acestora.

Încălcările Convenției, constatate de curte, sînt preponderent activități sau inactivități ale autorităților statului - organul de urmărire penală, procuratură, instanțe de judecată, executori judecătorești, organe ale administrației publice locale, centre de plasament temporar pentru persoane cu dizabilități ș.a, transmite unimedia.md.

Prin hotărîrile și deciziile devenite definitive în anul 2023 Curtea a acordat reclamanților compensații în mărime de 369.765 de euro.

Raportul aprobat astăzi vizează măsurile cu caracter general și individual, întreprinse sau preconizate, pe parcursul anului trecut, pentru asigurarea executării hotărîrilor și a deciziilor Curții, precum și a celor pronunțate anterior, însă a căror implementare s-a desfășurat sau a fost planificată în anul 2023.

3
1
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?