X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Cîte cetățenii are Botnari, din ce partide a făcut parte, interesul cărui stat va apăra SIS

3 mai. 2018,, 11:53   Politică
7360 4

Parlamentul l-a numit astăzi pe Vasile Botnari în funcția de director al Serviciului de Informație și Securitate (SIS).

Pînă a fi numit în funcție, aleșii poporului i-au adresat un șir de întrebări referitoare la activitatea lui ulterioară în cadrul instituției.

Fiind întrebat ce calități îi permite să dețină această funcție, el a răspuns că cele manageriale.

Cît privește fenomenele interceptărilor ilegale și combaterea lor, Botnari susține că toate aceste fapte ilegale vor fi denunțate, iar instituția va activa în cadrul legal.

Singurul partid din care a făcut parte a fost PDM, însă a renunțat de ceva timp și la calitatea de membru a acestui partid, susține el. Totodată, Botnari a spus că deține doar cetățenia Republicii Moldova.


Noul director SIS a dat asigurări că instituția va apăra interesele Republicii Moldova, și nu ale altui stat. Asta după ce liderul PCRM, Vladimir Voronin, a declarat că, din 2010 și pînă acum, SIS este condus de specialiști din România și SUA.

Fiind întrebat ce l-a determinat să accepte această funcție, Botnari a răspuns că “o provocare”. Cît privește renunțarea la salariul primit în calitate de director al companiei „MoldovaGaz”, în detrimentul celui de la SIS, Botnari a spus că nu cunoaște ce salariu va primi în noua sa funcție.

În termen de o lună, noul director al SIS-ului va prezenta prioritățile și planul de acțiuni pe perioada sa de activitate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?