Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Cît vor primi partidele politice lunar de la stat, conform unor performanțe

21 iun. 2019,, 17:00   Politică
2433 2

Comisia Electorală Centrală (CEC) a stabilit, astăzi, în ședință, cuantumul lunar al subvențiilor de la bugetul de stat pentru anul 2019 destinate partidelor politice, conform performanțelor obținute la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019 şi alegerile locale generale din 14 iunie 2015.

CEC a stabilit cuantumul subvențiilor lunare de 0,49 lei pentru fiecare vot valabil exprimat acordat partidelor politice și Blocului electoral în cadrul alegerilor parlamentare.

Totodată, CEC a aprobat cuantumul subvențiilor alocate partidelor politice și Blocul electoral de la bugetul de stat în anul în curs, respectiv perioadele de timp: începînd cu 25 februarie – decembrie curent, conform performanțele obținute în alegerile parlamentare 24 februarie.

A fost aprobat cuantumul subvențiilor alocate partidelor politice și blocul electoral de la bugetul de stat pentru anul în curs: începînd cu 15 iunie – octombrie curent, conform performanțelor obținute în alegerile locale din 14 iunie 2015.

De asemenea, CEC a stabilit cuantumul subvențiilor lunare de 15 151 mii lei pentru fiecare femeie aleasă efectiv în funcția de deputat în Parlament pentru circumscripțiile uninominale în cadrul alegerilor parlamentare.


A fost aprobat cuantumul subvențiilor pentru lunile februarie – decembrie 2019 alocate partidelor politice și blocul electoral de la bugetul de stat proporțional cu numărul de femei alese efectiv în funcția de deputat în Parlament în circumscripțiile uninominale.

CEC a stabilit cuantumul subvențiilor lunare de 6 410 lei pentru fiecare tînăr ales efectiv în cadrul alegerilor parlamentare din 24 februarie.

A fost aprobat cuantumul subvențiilor pentru lunile februarie – decembrie curent, alocate partidelor politice și Blocul electoral de la bugetul de stat proporțional cu numărul de tineri ales efectiv în cadrul alegerilor parlamentare.

De menționat că, subvențiile alocate de la bugetul de stat vor fi virate în conturile bancare deschise în acest scop de către partidele politice și informația despre aceste conturi urmează a fi prezentată de către partide către CEC.

Subvențiile de la bugetul de stat se vor transfera partidelor politice lunar.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?