Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Cît de activă este diplomația moldovenească? Opinie

28 mar. 2021,, 10:00   Politică
3936 1

Deciziile și pozițiile diplomației noastre nu se elaborează ca în laborator în condiții sterile, dar se formează în cursul evenimentelor și proceselor reale și doar persoanele care se aflau la un moment sau altul în procesul de luare a deciziilor pot veni cu anumite clarificări în acest sens.

O astfel de opinie într-un interviu pentru Noi.md a exprimat Ambasadorul, șeful Misiunii Republicii Moldova pe lîngă Uniunea Europeană, Daniela Morari.

Răspunzînd la întrebarea dacă este diplomația moldovenească destul de activă, ea a menționat că greu de făcut comparații și paralele și, chiar dacă unele situații sînt similare în anumite aspecte, aplicarea soluțiilor similare nu întotdeauna garantează același rezultat.

”Deciziile și pozițiile diplomației noastre nu se elaborează ca în laborator în condiții sterile, dar se formează în cursul evenimentelor și proceselor reale. Doar persoanele care se aflau la un moment respectiv în procesul de luare a deciziilor pot veni cu anumite clarificări. Dacă facem o retrospectivă, MAEIE în ultimii ani a luat poziții categorice pe multe subiecte. Dar nu cred că acesta trebuie să fie criteriul după care să evaluăm situația. Obiectivul diplomației este de a contribui la decizii care pe termen scurt, mediu și lung să aducă beneficii țării și cetățenilor – atît prin efort public, cît și prin dialogul diplomatic”, a subliniat Ambasadorul, șeful Misiunii Republicii Moldova pe lîngă Uniunea Europeană.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?