Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Cît au achitat autoritățile pentru instalarea turnichetelor din spatele Parlamentului

23 aug. 2018,, 14:47   Politică
2949 1

Costul sistemului de trecere cu turnichet instalat recent la intrarea din spate a clădirii Parlamentului se ridică la suma de 41.277 de lei, echivalentul a peste 2.100 de euro.

Proiectat și instalat la solicitarea Serviciului de Protecţie şi Pază de Stat, sistemul va permite accesul în clădirea Legislativului doar a persoanelor care vor deține cartele de acces, potrivit Agora.md.

Acestea vor fi repartizate de către Secretariatul Parlamentului și eliberate în baza unui regulament aprobat de Biroul permanent al Parlamentului.

„Turnichetul automat este o parte componentă a sistemului de control acces în clădirile de utilitate publică sau puncte de control acces şi pontaj la locul de muncă şi are menirea de a direcţiona traficul personalului autorizat”, afirmă autoritățile.

Accesul tuturor categoriilor de persoane (jurnalişti, funcţionari) se va efectua în baza cartelelor magnetice repartizate de către Secretariatul Parlamentului. Accederea prin turnichetele din str. Corobceanu va fi efectuată doar de către deţinătorii de cartele eliberate conform regulamentului aprobat de Biroul permanent al Parlamentului Republicii Moldova. Ministerul menționează că despre sistemul de acces cu cartele toate categoriile de persoane vor fi anunţate suplimentar.


Potrivit instituției, la instalarea întregului sistem de acces au fost luate în calcul toate măsurile pentru buna funcţionare, precum şi pentru accesul tuturor categoriilor de persoane.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?