COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 832 171  INFECTAȚI  317 899(+1370)   TRATAȚI 297 796     DECESE 7273(+32)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2950
Puterea stiri: 6867

Cîrnaț, despre construcția centralei hidroelectrice pe Nistru: "În timp ce vorbim cu Zelensky, el deschide a 4-a turbină"

25 sep. 13:15   Politică
2417 8

În cadrul emisiunii "Vineri cu Anatolie Golea", politologul Teodor Cîrnaț, a îndemnat conducerea Republicii Moldova să reiasă din interesele noastre naționale în relațiile cu Ucraina, dar consideră că este prea devreme să ridicăm subiectul Nistrului pe platforma ONU.

"Este prea devreme să ridicăm această problemă la nivel internațional. Dar în relațiile cu Ucraina, trebuie să punem pe primul loc interesele noastre pentru a garanta aprovizionarea țării noastre cu apă. Dar așa, în timp ce noi negociem cu Zelensky, el deja deschide a patra turbină (pe Nistru), contrar intereselor Moldovei", a spus expertul.

Cîrnaț consideră că problema construcția unei hidrocentrale ucrainene pe Nistru poate încă fi reglementată la nivel bilateral. Deși nu a exclus posibilitatea adresării Republicii Moldova către Consiliul Europei și Uniunea Europeană pe această temă, relatează Noi.md.0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽