X 
Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3986

Circulația între cele două maluri ale Nistrului va fi facilitată de sărbători

6 apr. 2018,, 15:51   Politică
3505 3

Comisia Unificată de Control a decis facilitarea circulației populației între cele două maluri ale Nistrului în perioada sărbătorilor de Paști, între 6 și 17 aprilie, informează Noi.md.

Totodată, Delegația Republicii Moldova în CUC a propus un mecanism pentru asigurarea circulației pe podul recent redeschis peste rîul Nistru.

Astfel, în interesul consolidării măsurilor de încredere, partea moldovenească a propus ca mecanismul privind circulația liberă și sigură pe acest pod să fie asigurat în exclusivitate de către militarii Forțelor Mixte de Pacificare și de către efectivele comune ale miliției rutiere și Inspectoratului Național de Patrulare.

Potrivit autorităților, implementarea acestui mecanism va însemna eliminarea așa-numitor „posturi grănicerești, vamale și migraționale”, instituite abuziv de către structurile transnistrene. Deocamdată, reprezentanții altor delegații în CUC au evitat să se expună asupra acestei propuneri.

În cadrul aceleiași ședințe, reprezentanții Misiunii OSCE au informat membrii CUC despre intenția de a efectua, în perioada 1 - 30 aprilie curent, o vizită de documentare la posturile Forțelor Mixte de Pacificare situate în Zona de Securitate, la Comandamentul Militar Întrunit și Statul Major al Formațiunilor mixte de pacificare, precum și de a organiza un training pentru pacificatori.


Următoarea întrunire a Comisia Unificată de Control va avea loc la 12 aprilie curent.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?