X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Ciocoi, despre răpirea judecătorului ucrainean: S-ar putea să fim împinși pe niște piste false

7 apr. 2021,, 16:39   Politică
2819 5

Premierul interimar, Aureliu Ciocoi, sugerează că opinia publică ar putea fi împinsă spre niște piste false în ceea ce privește răpirea judecătorului ucrainean Mikola Ceaus.

Acesta a dat de înțeles că serviciile speciale străine nu ar fi avut interes să desfășoare o asemenea operațiune, în condițiile în care, în scurt timp, justiția din Republica Moldova ar fi trebuit să se pronunțe în privința extrădării lui Ceaus, transmite Noi.md cu referire la agora.md.

„Dacă ar fi fost oficială operațiunea respectivă, coordonată, credeți-mă că Ceaus ar fi apărut probabil peste 24 sau maxim 48 de ore, public, undeva. Nimic. Și atunci eu mă întreb dacă dînsul este, în general, în viață. (...) Instanța urma să decidă, în două săptămîni, dacă nu mă înșel, referitor la extrădarea lui Ceaus în Ucraina și atunci mă întreb care ar fi fost interesul prezumtiv al anumitor servicii speciale să îl răpească în plină stradă, ziua în amiaza mare. sînt foarte multe chestii care nu se leagă una cu alta. (...) Eu tare mă tem, eu foarte tare mă tem că s-ar putea să fim împinși pe niște piste false”, a declarat premierul interimar pentru Radio Europa Liberă.

Șeful executivului spune că în Joc este pusă securitatea statului.

„Dacă s-a făcut de către serviciile speciale fără să fie anunțate serviciile noastre speciale, avem o problemă. Dacă s-a făcut pe lîngă serviciile speciale, atunci este o cu totul altă mîncare de pește, pentru că este vorba de o grupare criminală și asta deja nu implică negocierile între autorități, dar implică aplicarea urgentă a tuturor organelor de forță pentru a identifica gruparea criminală, a o destructura și a identifica locul aflării victimei. (...) La mine apar foarte multe semne de întrebare despre ce a fost asta? Ce este asta, în general? E pusă în joc securitatea statului Republica Moldova, dar este foarte dificil de a identifica dovezi concludent”, a mai spus Aureliu Ciocoi.


Menționăm că la 3 aprilie Mikola Ceaus, judecătorul ucrainean care ar fi ascuns 150 de mii de euro în borcane și care este urmărit de Procuratura din Kiev pentru acţiuni de corupție, a fost răpit.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?