Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Ciocoi ar fi fost „rugat” să iscălească o blanchetă de pașaport diplomatic a unui fost demnitar

8 apr. 2021,, 10:44   Politică
3143 4

Premierul interimar, Aureliu Ciocoi, declară că ar fi fost telefonat de mai multe ori de la diferite structuri ale statului și rugat să aplice semnătura pe o blanchetă de pașaport diplomatic a unui fost demnitar de stat, „cu mai multe antecedente penale”.

Acesta susține că nu ar fi primit recompense, în schimb ar fi fost presiuni chiar și de la foști deputați din Parlamentul R. Moldova. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

„În prima zi cînd am revenit în cel de-al doilea mandat al meu la Ministrul de Externe, surprinzător am găsit pe biroul meu o blanchetă de pașaport diplomatic, nu o să vă spun pe numele cui, care m-a mirat și am întrebat la indicația cui a fost complectată această blanchetă de pașaport diplomatic a unui fost demnitar, dar cu foarte multe păcate în codul penal. Am refuzat să semnez pașaportul, după care am fost bombardat cu telefoane, cu rugăminți ca să aplic semnatura. Recompense nu mi se propuneau, dar presiunile le făceau din diferite structuri ale statului. De la tot soiul de agenții, erau și unii politicieni nu de la guvernare. Și am spus că nu, persoanele care nu au o claritate sau un dosar curat în ceea ce privește relația cu justiția nu poate beneficia un pașaport diplomatic”, a menționat Ciocoi.

Potrivit prevederilor legislației, paşaportul diplomatic este actul de identitate eliberat de MAEIE persoanelor care deţin exclusiv cetăţenia Republicii Moldova, pentru ieşire şi intrare în Republica Moldova în vederea îndeplinirii unor misiuni diplomatice şi consulare sau altor funcţii oficiale peste hotare în interesul statului sau, în cazurile strict prevăzute de legislaţie, în vederea însoţirii unor categorii de persoane care au dreptul la paşaport diplomatic de către alte persoane stipulate în prezenta lege, precum şi pentru utilizare în calitate de act de identificare pe teritoriul Republicii Moldova sau pe teritoriul altor state în virtutea postului deţinut sau specificului funcţiilor pe care le exercită.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?