Transnistria stiri: 1392
Eurovision stiri: 502

Ciobanu: Ne așteaptă o reconfigurare a eșichierului politic

24 iun. 2019,, 12:30   Politică
3348 2

Guvernarea formată din PSRM și blocul ACUM este una provizorie, dar ar trebui să reziste pînă la îndeplinirea angajamentelor din acord.

Opinia aparține a analistului politic Victor Ciobanu și a fost făcută în cadrul unui interviu pentru tribuna.md.

„Împreună cu colegii mei din Inițiativa pentru susținerea art.2 din Constituție, am promovat insistent ideea acestei coaliții și guvernări provizorii dintre ACUM și PSRM drept unica soluție posibilă pentru demafiotizarea țării. Idee în care nu a avut încredere practic nimeni, inclusiv cei care au format actuala coaliție (de crema gîndirii analitice autohtone nici nu mai zic), dar iată că s-a materializat. E o guvernare provizorie care are la bază un acord temporar. Deci ar trebui să reziste, cel puțin, pînă la epuizarea angajamentelor din acord. Dar aceasta ar putea dura mai mult decît ei își imaginează la moment. Oricum va trebui să ajungem la alegeri anticipate, dar deja în cu totul alte condiții”, a explicat Ciobanu.

Întrebat cine ar ieși învingător în cazul unor alegeri anticipate, Ciobanu a menționat că nimeni nu poate face prognoze la această etapă.

„Depinde foarte mult de reușitele și/sau nereușitele actualei alianțe de guvernare. Dacă vor realiza tot ce au promis, au șanse să-și majoreze rezultatele – atît PSRM, cît și ACUM. În rest, ne așteaptă o reconfigurare a eșichierului politic. PD va intra în disoluție, ca și Partidul Șor. Pe dreapta, cu siguranță, va apărea ceva, important e să fie ceva durabil. Și pe stînga va fi mare înghesuială, se va revigora posibil Partidul Nostru, vor mai apărea și alte proiecte. Se eliberează locul și pentru apariția unei forțe centriste. Deocamdată eșichierul este incert, cu excepția actualei majorități parlamentare”, a subliniat Ciobanu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?