Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Cine sînt politicienii care se bucură de cea mai mare încredere în Găgăuzia

31 oct. 2018,, 14:02   Politică
3415 1

Președintele Igor Dodon și bașcanul Irina Vlah sînt politicienii care se bucură de cea mai mare încredere în Găgăuzia. Totuși, întrebați pe cine văd în fotolii de deputați în Parlament, oamenii i-au menționat pe primarul de Comrat, Serghei Anastasov, și pe fostul deputat PDM, Nicolai Dudoglo.

Acestea sînt rezultatele unui sondaj realizat de către compania de consultanță „Intellect Group” în cele două circumscripții din regiune – Comrat și Ceadîr-Lunga.

Marea majoritate a locuitorilor din Găgăuzia (84,1%) au spus că au încredere în președintele Igor Dodon. Urmează președintele Partidului Nostru, Renato Usatîi, cu 4,4%, socialista Zinaida Greceanîi, cu 4,2%, și liderul PPDA, Andrei Năstase, cu 2,4%.

Întrebați de politicienii din Găgăuzia, 51,3% din respondenți au spus că au încredere totală în bașcanul Irina Vlah.

Totuși, fiind vorba de alegeri, oamenii i-ar trimite în Parlament pe primarul de Comrat, Serghei Anastasov, și pe fostul deputat democrat Nicolai Dudoglo. Următorii favoriți sînt vicepreședintele Adunării Populare din Găgăuzia, Alexandru Suhodolschi, care va fi candidatul socialiștilor în circumscripția Comrat, dar și deputatul PSRM Fiodor Gagauz, care va candida în circumscripția Ceadîr-Lunga.


Cît ține de partidele politice, de cea mai mare încredere se bucură socialiștii (46,1%), fiind urmați de Partidul Nostru (4,4%) și Partidul Șor (3,3%).

Întrebați de direcția de dezvoltare a țării, 54,2% din locuitorii din Găgăuzia optează pentru Uniunea Euroasiatică, 38,4% vor o colaborare bună cu toate țările, iar 5,6% susțin integrarea europeană.

Sondajul a fost realizat în octombrie, pe un eșantion de 903 persoane, cu o marjă de eroare de 4%. Costurile au fost acoperite de autorii cercetării - „Intellect Group”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?