X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Cine sînt cei 8 candidați care și-au anunțat participarea la alegerile parlamentare din Hînceşti

27 ian. 2020,, 09:00   Politică
3223 0

Lista este încărcată cu nume grele, dar și concurenți mai puțin cunoscuți, care mizează pe faptul că se trag din localitate sau excelează în domeniile în care lucrează, transmite Știri.md cu referire la Protv.md.

Campania electorală începe în februarie.

Actualul consilier în CMC, Dorin Chirtoacă, își propune să devină deputat de Hîncești, după ce în februarie 2019 și-a încercat puterile pe circumscripția sa de baștină, dar a pierdut în față concurentului ACUM – Mihai Popșoi. Astăzi el e susținut de mai toate partidele unioniste.

PUN însă, o formațiune la fel unionistă, merge în cursa cu fostul consilier prezidențial al lui Nicolae Timofti – Vlad Țurcanu. Pînă a fi purtător de cuvînt al fostului președinte, Țurcanu a activat ca jurnalist.

PAS o propune pe ministrul Justiției în cabinetul Sandu – Olesea Stamate. Ea este cea care a inițiat reforma justiției, care presupunea ca toți judecătorii din sistem să fie evaluați de o comisie formată din experți internaționali.


Democrații mizează pe Ion Mereuță, un localnic care a reprezentat Guvernul Filip în Hâncești, în perioada 2016-2019. Mereuță este jurist de profesie, lector universitar și consilier raional în prezent.

Opțiunea socialiștilor este medicul Ștefan Gațcan, fostul director al Institutului Mamei și Copilului. El a demisionat de acolo în 2016, în urma unui conflict cu Ruxanda Glavan, pe atunci ministru al Sănătății în Guvernul Filip.

Anatolie Postolachi, fost primar al satului Buteni, Hîncești, este sprijinit de PLDM. Și el a reprezentat guvernul în teritoriu, doar că în perioada 2009-2013.

Iar Vitalie Balinschi e omul care promite să transforme Hînceștiul în Strasbourg. El e candidatul Partidului Șor și vicepreședintele formațiunii.

În cursa există și un independent. Este vorba de Grigore Cobzac, cel care la parlamentarele de anul trecut a fost înaintat de Blocul ACUM tot pe această circumscripție. El a mai fost deputat în legislativ, dar și președinte de raion, în Hâncești.

Platforma DA nu are un candidat, după ce Mihai Druță s-a retras.

Alegerile parlamentare noi la Hîncești vor avea loc pe 15 martie 2020.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?