Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Cine sînt cei 13 foști deputați, cercetați pentru îmbogățire ilicită

2 feb. 2022,, 10:17   Politică
4983 2

Cei 13 foști deputați, cercetați pentru îmbogățire ilicită la domiciliile cărora procurorii din cadrul Procuraturii Anticorupție (PA) în comun cu ofițerii Serviciul de Informații și Securitate și ai Agenției de Recuperare a Bunurilor Infracționale, au descins în această dimineață cu percheziții, sînt ex-deputații care în anul 2015 au părăsit PCRM.

Potrivit Anticorupție.md, în anul 2015, 14 deputați au părăsit PCRM la sfîrșitul anului și s-au reunit în Platforma social-democratică „Pentru Moldova”, iar prima întîlnire oficială au avut-o cu Vlad Plahotniuc, reîntors în politică pentru a deveni candidatul PD la funcția de premier.

Mai exact, este vorba despre deputații: Alexandr Bannicov, Anatolie Zagorodnîi, Boris Golovin, Anatolie Gorilă, Igor Vremea, Corneliu Mihalache, Galina Balmoș, Sergiu Stati, Elena Gudumac, Petru Porcescu, Victor Mîndru, Violeta Ivanov, Artur Reșetnicov și Vladimir Vitiuc, notează Noi.md cu referire la tv8.md.

Din cei 14 ex-deputați în prezent 13 sînt suspectați pentru îmbogățire ilicită, iar procuratura precizează că cazurile sînt investigate în conexiune cu anchetele penale efectuate de către procurorii anticorupție pe faptul coruperii unor deputați din Parlamentul Republicii Moldova pentru părăsirea fracțiunii parlamentare din care făceau parte. Toți 14 au pus umărul la crearea majorității parlamentare, fiind gata să-l voteze pe controversatul om de afaceri la șefia Executivului.

3
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?