X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Cine-s doi foști deputați care ar putea reveni în politică

15 iul. 2019,, 16:30   Politică
3643 2

Foştii deputaţi ai Partidului Comuniştilor, Mark Tkaciuk şi Iurie Muntean, afirmă că ar putea reveni în politică.

Potrivit agenţiei Infotag, într-un interviu pentru portalul „Mămăligă şi tocană”, Tkaciuk a spus că revenirea sa în politică „este posibilă”.

„Dintre cei cu care comunic mult în ultimii ani, dintre ideile și propunerile pe care aceştia le exprimă, se conturează o posibilă formațiune politică principial diferită. Odată cu dominarea deciziilor și acțiunilor colective, cu dorința și ideea că din catastrofa umanitară poţi să te ridici doar în coordonare, propunînd societăţii, cinstit și deschis, un plan de acțiune în care majoritatea își va vedea perspectiva. Și această perspectivă nu doar că trebuie să arate mai bine decît ceea ce ne înconjoară astăzi. Această perspectivă trebuie să fie realizabilă”, a remarcat el.

Tkaciuk a subliniat că „este dispus să ajute această nouă mișcare politică să avanseze şi să-şi asume acest rol în calitate de orice – şi de cercetător, şi de bibliotecar, şi de publicist și de activist civic”.

Iurie Muntean a declarat într-un interviu pentru portalul eNews că „este nevoie de o nouă ofertă politică şi organizatorică”.

„Trebuie să apară o organizaţie care să nu fie traumatizată de coparticiparea la tot ce s-a întîmplat în ultimii ani. O organizaţie care să nu susţine alegerile prezidenţiale false, să nu se plieze după cursul regimului, care să nu inventeze sisteme mixte. Este nevoie de un program de acţiuni proaspăt şi exact. Majoritatea oamenilor care trăiesc în Moldova nu se simt bine. Ţara noastră a devenit locul unde se împlinesc cele mai sumbre proorocii. E timpul să ne întoarcem spre altă parte”, a spus el.

Referindu-se la viitorul proiect politic şi la participanţii acestuia, Muntean a menţionat că „cunoaşte deja două persoane”, avîndu-se în vedere pe sine şi pe Tkaciuk.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?