X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3994

Cine îl va înlocui pe Igor Dodon în parlamentul R. Moldova

18 oct. 2021,, 14:02   Politică
3449 0

Igor Dodon a anunțat astăzi, 18 octombrie, că renunță la funcția de deputat. În total, Blocului Comuniștilor și Socialiștilor are 32 de deputați în acest parlament, iar al 33-lea pe listă este Adrian Lebedinschi, transmite Noi.md cu referire la diez.md.

Adrian Lebedinschi este un jurist și un om politic din Republica Moldova, care din octombrie 2015 este deputat în Parlamentul Republicii Moldova de legislatura a XX-a (2014-2018), în cadrul fracțiunii Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM).

Începînd cu anul 2009 activează ca avocat, iar anterior a fost anchetator și comisar adjunct la mai multe comisariate de poliție din Chișinău

La alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014 din Republica Moldova a candidat la funcția de deputat de pe locul 26 în lista candidaților PSRM și inițial nu a reușit să acceadă în parlament. La alegerile locale din Chișinău din 14 iunie 2015 a fost ales consilier în Consiliul Municipal Chișinău din partea PSRM, însă, după ce colegul socialist deputatul Ion Ceban, la fel ales consilier, a decis să renunțe la mandatul de deputat în favoarea celui de consilier, Lebedinschi, fiind următorul pe lista de candidați supleanți a obținut mandatul său de deputat.

Amintim că Igor Dodon a anunțat astăzi, 18 octombrie, că renunță la mandatul de deputat al Republicii Moldova. Anunțul a fost făcut în cadrul unui briefing de presă. De asemenea, Dodon a menționat că nu va mai fi nici președinte al Partidului Socialiștilor.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?