X 
Transnistria stiri: 1354
Eurovision stiri: 497

Cine este Victoria Iftodi, noul ministru al Justiției

19 mar. 2018,, 12:08   Politică
13762 11

Victoria Iftodi a fost numită ministru al justiției al Republicii Moldova. Un decret în acest sens a fost semnat de către președintele Republicii Moldova, Igor Dodon.

Victoria Iftodi, juristă de profesie, este originară din raionul Rezina şi s-a născut la 13 ianuarie 1969.

Între anii 1994 și 1996, Iftodi a îndeplinit funcția de specialist-șef al Biroului de relații între Notariatul de Stat și Ministerul Justiției, apoi a lucrat ca notar public la Biroul notarial nr. 2 din Chișinău.

În paralel, în perioada 1996-1998, a fost profesoară la Facultatea de Drept a Universității de Stat din Moldova.

Începînd din anul 2003, deține postul de viceministru și apoi de prim-viceministru al justiției. La data de 8 iulie 2004, prin Decretul președintelui Republicii Moldova, a fost numită în postul de ministru al justiției.


În baza votului de încredere acordat de Parlament, printr-un decret al președintelui Republicii Moldova, la 19 aprilie 2005, Victoria Iftodi a fost reconfirmată în funcția de ministru justiției. A îndeplinit această funcție pînă la 20 septembrie 2006, cînd a fost revocată din funcție.

Tot în aceeași zi a fost numită ca ambasador extraordinar și plenipotențiar al Republicii Moldova în Republica Franceză, cu reședința la Paris. Prin cumul a îndeplinit și misiunea de ambasador extraordinar și plenipotențiar al Republicii Moldova în Republica Algeriană Democrată și Populară, în Regatul Spaniei, la UNESCO, Uniunea Latină, precum și reprezentant special al președintelui Republicii Modova la Consiliul Permanent al Francofoniei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?