Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Cine este noul secretar de stat al departamentului pentru relația cu R.Moldova din cadrul Guvernul României

1 mar. 2021,, 16:10   Politică
2833 0

Președintele PNL Diaspora Republica Moldova, Adrian Dupu, a fost numit secretar de stat al Departamentului pentru relația cu R.Moldova din cadrul Guvernului României.

Anterior, acesta a deținut funcția de secretar de stat din Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor al României. Acesta este absolvent al MBA la una dintre cele mai prestigioase facultăți de business din Germania, EBS Business School, fiind primul român care a studiat acolo.

Adrian Dupu a lucrat timp de șase ani pentru Guvernul Germaniei, iar după ce a fost numit secretar de stat în Ministerul Transporturilor român a rezolvat în mai puțin de două luni problema procurării online a biletelor de transport pentru studenți și elevi, problemă care la acel moment era în discuție de trei ani.

Din punct de vedere politic, Dupu a obținut prima victorie a PNL în Republica Moldova la alegerile europarlamentare, cînd Traian Băsescu a fost învins pentru prima dată de către PNL.

Totodată, la alegerile prezidențiale, Klaus Iohannis a cîștigat în Republica Moldova un scor uriaș, de 97%, în urma campaniei electorale care a fost coordonată peste Prut de Adrian Dupu.


Mai jos puteți vizualiza CV-ul lui Adrian Dupu:

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?