Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Cine este noul comandant al Armatei Naționale

8 noi. 2021,, 09:38   Politică
3885 1

Ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi, l-a prezentat astăzi efectivului militari și civil al instituției de apărare pe noul şef al Marelui Stat Major, Comandant al Armatei Naţionale, colonel Eduard Ohladciuc.

Șefa statului, Maia Sandu, a semnat vineri, decretul privind numirea colonelului Eduard Ohladciuc în funcţia de şef al Marelui Stat Major al Armatei Naţionale, notează Noi.md cu referire la realitatea.md.

„Anatolie Nosatîi l-a felicitat pe colonelul Ohladciuc cu ocazia desemnării în funcție, exprimîndu-și convingerea că experiența vastă pe care o deține acesta va contribui la asigurarea funcționării eficiente a instituției. Oficialul a adăugat că noul comandant va avea toată susținerea din partea conducerii Ministerului Apărării în realizarea obiectivelor de transformare a Armatei Naționale”, anunță reprezentanții de la minister.

Colonelul Eduard Ohladciuc este absolvent al Universității Militare din Harkov, Ucraina, Colegiului de Război de la Bucureşti, România, precum și al Colegiului Internaţional de Studii în Securitate „George C. Marshall” .

Are o experiență de peste 30 de ani în domeniul militar. A deținut mai multe funcții de comandă în cadrul Armatei Naţionale, ultima fiind cea de locţiitor șef al Marelui Stat Major (operații și instruire).

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?