Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3995

Cine este noul Ambasador al Republicii Moldova în SUA

16 mar. 2020,, 17:45   Politică
1166 0

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a semnat decretul de numire a domnului Eugen Caras în funcția de Ambasador al Republicii Moldova în Statele Unite ale Americii, transmite Noi.md.

Potrivit șefului statului, Candidatura domnului Ambasador a fost acceptată mai devreme de partea americană, iar pe 11 martie 2020 Guvernul Moldovei a aprobat numirea sa în această funcție.

Igor Dodon i-a mulțumit domnului Eugen Caras pentru activitatea prodigioasă desfășurată în funcția de consilier al Președintelui Republicii Moldova în domeniul politicii externe. El a apreciat înalt experiența domnului Caras în domeniul diplomatic și potențialul de care dispune, fapt care a motivat președintele să-i propună exercitarea funcției respective.

"”Mi-am exprimat convingerea că experiența vastă de care dispune domnul Ambasador va contribui la consolidarea dialogului strategic moldo-american”, a scris șeful statului pe pagina sa de socializare.

De menționat faptul că pînă în prezent Eugen Caras a deținut funcția de consilier al Președintelui Republicii Moldova în domeniul politicii externe, iar pînă atunci el a fost Ambasador al Republicii Moldovei în Uniunea Europeană.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?