Criza energetică stiri: 778
Preşedintele stiri: 3233
Puterea stiri: 7218
Obiectiv european stiri: 292

Cine este inspectorul ANI care a emis actul de constatare în privinţa Domnicăi Manole

4 ian. 09:45   Politică
7198

Inspectorul de integritate care a constatat că preşedinta Curţii Constituţionale (CC), Domnica Manole, a încălcat regimul juridic al conflictelor de interese pentru că a participat la judecarea unei cauze în care era vizată se numeşte Virgiliu Bardă şi este specialist în administrare bancară, transmite Noi.md cu referire la Punctul.

Bardă este originar şi locuitor din Mileştii Mici, raionul Ialoveni și a absolvit, în iunie 2019, facultatea administrare bancară a Academiei de Studii Economice din Moldova (ASEM).

În luna august a anului 2019, Virgiliu Bardă s-a numărat printre cei 8 din 18 candidaţi, care au reuşit să treacă de proba scrisă a concursului pentru funcţia de inspector de integritate. Ulterior, Bardă a rămas printre cei cinci care au reuşit să treacă şi de proba interviului, acumulînd 7,97 puncte din 10 posibile. Ulterior, tînărul absolvent al ASEM a trecut şi porba testării la poligraf, iar la 17 octombrie 2019 a fost angajat în funcţia de inspector de integritate.

În februarie 2021, Virgiliu Bardă a fost avansat ca inspector superior de integritate. Pe parcursul carierei sale, inspectorul Bardă a emis mai multe acte de constatare, în special în privinţa aleşilor administraţiilor locale.

La 31 decembrie 2021, Virgiliu Bardă a emis un act de constatare în care susţine că Domnica Manole nu a fost în drept să participe la examinarea celor două sesizări de către foşii deputaţi din Blocul ACUM, care au contestat hotîrîrea Parlamentului adoptat de către deputaţii PSRM şi cei din Partidul Şor privind retragerea calității de judecător constituțional a Domnicai Manole.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав