Preşedintele stiri: 3022

Cine este Cristina Gherasimov, noul Secretar General al Aparatului Președintelui

11 oct. 12:24   Politică
2038 0

Cristina Gherasimov este noul Secretar General al Aparatului președintei Republicii Moldova. Șefa statului Maia Sandu a semnat un decret de numire în acest sens.

Cristina Gherasimov a fost eliberată din funcția de consilier al președintei Republicii Moldova în domeniul politicii externe, pe care o deținea din ianuarie 2021, transmite Replicamedia.md.

Pentru a asigura continuitatea proceselor în cadrul instituției prezidențiale, Cristina Gherasimov va coordona subiectele de politică externă în contextul noii funcții, se arată într-un comunicat emis de Președinție.

Pînă a se alătura echipei Președinției Republicii Moldova, Cristina Gherasimov a activat în calitate de cercetătoare în cadrul Centrului Robert Bosch pentru Europa Centrală și de Est, Rusia și Asia Centrală, de la Consiliul German pentru Afaceri Externe (DGAP).

Are un doctorat în științe politice la Universitatea Rutgers din New Jersey; a făcut studii și cercetare la Institutul European pentru Studii Internaționale Avansate din Nisa, Franța, la Universitatea din Wroclaw, Polonia, la Universitatea din Mannheim, Germania, și la ETH Zurich, Elveția.


A administrat Indicele Anticorupție în Domeniul Apărării la Transparency International Defence and Security Program (UK) și a lucrat ca analist în cadrul Programului Rusia și Eurasia la Royal Institute of International Affairs, Chatham House, în Marea Britanie.

Potrivit ultimei declarații de avere depusă la Autoritatea Națională de Integritate, Gherasimov a obținut un salariu un salariu de aproape 33 de mii de euro, mai exact peste 2.700 de euro pe lună de la Consiliul German pentru Afaceri Externe.

Totodată, secretara generală a Aparatului Președintei Republicii Moldova, a mai obținut, de la mai multe instituții din țară și de peste hotare, 4.700 de euro, peste 8 mii de lire sterline și 500 de dolari.

Gherasimov indică în declarația sa și trei apartamente.

Anterior funcția de Secretar General al Aparatului președintei Republicii Moldova a fost ocupată de Andrei Spînu.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X