Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Cine ar urma să fie noul ministru al Justiției

1 aug. 2021,, 12:09   Politică
4681 7

Unul dintre vicepreședinții Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Sergiu Litvinenco sau Olesea Stamate ar putea să ajungă în Executiv, a declarat președintele Parlamentului în cadrul emisiunii Moldova în Direct de la Moldova 1.

Sergiu Litvinenco s-a regăsit pe lista eventualilor miniștri în Guvernul candidatei la funcția de premier Natalia Gavriliţa, înaintată pe 27 ianuarie curent, dar și pe lista candidatului la funcția de prim-ministru Igor Grosu, desemnat pe 16 martie curent.

Sergiu Litvinenco este jurist de profesie, fiind și el unul dintre fondatorii PAS. Actual deputat pe listele partidului, Litvinenco a activat înainte de a se lansa în politică în calitate de consultant juridic în cadrul mai multor proiecte cu finanțare externă, prin intermediul cărora se acorda consultanță unor instituții de stat, printre care și Ministerului Educației, în perioada în care instituția era condusă de Maia Sandu.

Sergiu Litvinenco declară că, în ultimii doi ani, familia sa a avut venituri de circa 1,3 milioane de lei. Deputatul declară o casă de locuit cu teren aferent în comuna Hîrtop, ambele moștenite, un apartament de 52 de metri pătrați în proprietate și altul de 82 de metri pătrați, în posesie.

Familia deputatului deţine un automobil Mercedes Benz, E class, care ar valora 12 mii de euro, iar un alt automobil, Toyota Auris, este deținut în posesie. Familia Litvinenco are 390 de mii de lei în conturi bancare.


Olesea Stamate a fost numită pe 29 iulie curent președintă a comisiei parlamentare „Comisia juridică, numiri şi imunităţi”.

Olesea Stamate, avocată de profesie este vicepreședintă a formațiunii politice și actuala consilieră prezedențială în domeniul justiției.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?