Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Cine ar trebui să decidă problema finanțării alegerilor. Opinie

16 mai. 2021,, 12:47   Politică
3161 11

Autoritățile în persoana președintelui ar trebui să asigure finanțarea pentru organizarea și desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie, deoarece doar un guvern plenipotențiar și un parlament activ, nedizolvat, au dreptul să aloce bani pentru aceste scopuri.

Această opinie a fost exprimată de secretarul Partidului Comuniștilor, Oleg Reidman, în cadrul emisiunii „Эксклюзивное интервью” (Interviu exclusiv - nota red.) cu Nina Dimoglo, transmite Noi.md.

El a menționat că alegerile parlamentare sînt organizate de autorități, iar Președintele țării, Maia Sandu, trebuie să asigure respectarea liberei exprimări a voinței cetățenilor și a ordinii constituționale, însă pînă acum nici ea, nici partidul PAS care o susține, nu înțeleg cum să asigură finanțarea alegerilor.

„Văd că nici nu vor să se gîndească la asta. Ce au spus? - „Guvernul să caute și să găsească”. - În general, democrația este un lucru scump, desigur. Trebuie să înțelegi cine și ce pîrghii are. Pentru a organiza alegeri neplanificate cu cheltuieli neplanificate este necesar să se rectifice bugetul. Și acest lucru poate fi propus doar de un guvern cu drepturi depline și nu de un parlament dizolvat”, a spus Oleg Reidman .

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?