COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cînd vor mai avea loc întruniri între PD, PAS, PSRM și Platforma DA

Cînd vor mai avea loc întruniri între PD, PAS, PSRM și Platforma DA

Deputații PDM, PSRM, PPDA și PAS au decis astăzi crearea a două grupuri de lucru, unul privind identificarea soluțiilor pentru sprijnirea agricultorilor în condiții de secetă, condus de democratul Nicolae Ciubuc, și altul privind gestionarea situației legată de pandemia de COVID-19, dirijat de deputatul PDM Monica Babuc.

În opinia deputatului PSRM Vlad Batrîncea, discuțiile de astăzi sînt un semnal important pentru întreaga societate că partidele parlamentare sînt disponibile să dialogheze civilizat.

“Vom face tot posibilul să asigurăm un echilibru și un consens larg în Parlamentul Republicii Moldova. Am propus să venim cu soluții discutate și aprobate prin consens și să avem un dialog civilizat, cu implicarea ministerelor”, a declarat Vlad Batrîncea, în cadrul unui briefing de presă.


În opinia socialiștilor, soluțiile și propunerile venite din partea partidelor nu trebuie să fie populiste, ci să rezulte din resursele financiare pe care le poate identifica Guvernul.

„Am propus să evităm abordări populiste, ci să propunem soluții realiste, în conformitate cu posibilitățile financiare ale Republicii Moldova. Orice suport suplimentar trebuie să aibă indicată și sursa de unde se pot lua banii”, a precizat Vlad Batrîncea.

Socialiștii au salutat această formă de dialog între cele patru partide parlamentare. Pe de altă parte, Vlad Batrîncea s-a arătat mulțumit de faptul că la acest dialog nu au participat partidele oligarhice, care, potrivit socialistului, au doar scopul de a bloca activitatea Parlamentului, de a bloca activitatea justiției și a provoca haos în țară.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...

Sondaj Toate

load