Cînd va fi anunțat numărul secțiilor de votare deschise în afara țării

Cînd va fi anunțat numărul secțiilor de votare deschise în afara țării

Pînă pe data de 19 ianuarie, Guvernul trebuie să adopte decizia cu privire la numărul secțiilor de votare deschise peste hotarele Republicii oldova la alegerile parlamentare din 24 februarie.


Aproape 25.000 de înregistrări prealabile au parvenit în adresa Comisiei Electorale Centrale din partea moldovenilor stabiliți peste hotare, care solicită deschiderea secțiilor de votare în raza în care domiciliază.


Președinta CEC, Alina Russu, a declarat, după ședința din 10 ianuarie, că sînt peste 1200 de localități unde moldovenii ar dori să fie deschisă o secție de votare peste hotare. 


Alina Russu a amintit că 9 ianuarie a fost termenul limită în care moldovenii din diasporă, dar și din zona de securitate, s-au putut înregistra în prealabil pentru alegerile din februarie.


Potrivit Alinei Russu, informațiile despre înregistrarea prealabilă vor fi transmise Guvernului și Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, care urmează să decidă asupra numărului secțiilor de votare deschise peste hotare.


În 2016 la alegerile prezidențiale, numărul secțiilor de votare deschide peste hotare a fost de 100.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load